domingo, 20 de enero de 2013

Denuncia, deixa el teu comentari

Deixeu la vostra denuncia, tan si sou usuaris o treballadors. Expliqueu la vostra experiencia davant la realitat de retallades que esta vivint el sistema sanitari, des dels centres d'atencio primaria fins als hospitals. Fem un recull de totes aquelles mancances i negligencies que és cometen. Els acomiadaments, la falta de material, els errors burocratics, el que et sembli. PARTICIPA, depen de tots:

5 comentarios:

  1. Bones a tots, espero que tot s' arregli en l' àmbit sanitari perquè les mancances hi són i no es pot jugar amb la vida humana!

    ResponderEliminar
  2. Goodbye Arnau.

    La Generalitat de Catalunya decideix apostar per un consorci com la figura jurídica amb la que començarà el desmantellament de l’ICS.
    Amb aquesta notícia ens varem aixecar. Cosa que no ens ha sorprès gens, al menys, per aquell grup d’usuaris i treballador que un 21 de maig del 2010 van prendre la decisió d’ocupar els jardins de l’Arnau i acampar denunciant, en aquell moment, el desmembrament de l’ICS. Varem començar poquets, però es van obrir consciències fins arribar, gràcies a la mobilització ciutadana, a manifestar-nos més d’un miler de persones des de Ricard Viñes fins al nostre hospital Públic.
    En aquells dies se’ns penjava l’etiqueta d’alarmistes, exagerats, mentiders i demagogs. Es va insistir molt en preguntar a la direcció del centre sobre aquest assumpte, ja que teníem la poca informació, de nou full, que ens entregaren sobre la “reformulació de l’ICS”. El que ells anomenen “el buscar noves eines de gestió”, ja que això de la reformulació es podia fer perquè així ho contempla la Llei de l’ICS del 2009 i, més endavant, adaptar-lo a la Llei Òmnibus famosa.
    El pla pervers, doncs, ja estava donat i, continuen portant a terme aquesta idea forjada per aquell individu amb causes pendents per escàndols sanitaris, el sr. Prat (ja dimitit de president de l’ICS per aquestes raons) junt amb el Conseller Boi Ruiz.
    Li podem dir reformulació, externalització, etc., a la fi... privatització!
    Ens la foten per on volen. Com a legisladors que son van adaptant-se les Lleis per sortir-ne amb la seva. Doncs si fan lleis injustes, potser cal l’eina de la desobediència.
    No ens mobilitzem gaire. És veritat, doncs no som conscients del que tenim ni on treballem molts de nosaltres. L’Arnau és una empresa pública! Pagada per tots nosaltres per preservar el benestar de la nostra salut. Un dels pilars del benestar! Si això ens ho creiem... l’Arnau ens ho fem nostre! La sanitat ens la fem nostra. Perquè és nostra! Ara fa un any, el 2 de febrer del 2012, aquestes mateixes paraules ressonaven en la sala d’actes de l’Arnau, en la 1a Assemblea ciutadana en defensa de la salut.
    Si la Conselleria el que vol és una millor gestió de la salut al territori o, dit d’un altra manera, que la gent de Lleida decideixi la sanitat que vol per a Lleida, d’això parlem-n’hi. Això se’n diu “Autogestió”. Però... us han preguntat a vosaltres? A mi tampoc. A ningú han preguntat com volem fer-ho. Ells sols s’ho cuinen. Quelcom interès hi ha darrera doncs? Les entitats de dret privat. El lucre.
    La sanitat és la gran joia de la corona estimada per tots aquells que idolatren el diner.

    Ramonet

    ResponderEliminar
  3. Si ets treballadora de la sanitat, ets dona i estàs embarssada, quin contracte penseu que em donaran?, així es al nostre hospital

    ResponderEliminar
  4. Em sembla increible que les Associacions de Salut, com es la Associació de Diabétics/ques, no hagin ,encara, donat senyals d'indignació! doncs el mateix concepte d'Associació, indica el conjunt de persones amb interesos afins i que en el cas de la salut s'haurien d'encarregar de senssibilitzar la societat pel que fa a la malaltia i treballar pels drets sanitaris dels associats. Es per aixó que jo, com a diabétic, he decidit "Associar-me" a un grup de persones treballadores i usuaries de la sanitat pública "afins" que defensen el dret de ciutadans i ciutadanes a gaudir d'una sanitat pública i universal que van decidir pagar entre tots i totes. Aixó vol dir que defensen els meus drets molt mes que l'Assoc de diabétics/ques que, per una altra banda, encara no m'han fet saber quina es la seva opinió sobre l'estat de les coses. Sobre el robatori dels nostres recursos. Increible.

    ResponderEliminar
  5. Es devastador que el dia de la dona es publiquin nou mesures de retallades sanitàries i que tres siguin el tractament de la postmenopausia, la osteoporosi i les proves de mamografies.

    ResponderEliminar

Participa activament a la plataforma. El proper dia 6 de febrer, vine a l'assemblea a les 16:30 al vestíbul del hospital arnau de Lleida, o envia un correu a difusio.15m.lleida@gmail.com